Matfyz aplikovana informatika vs informatika
DH, 12.02.2012 13:57
Zdravim..
Prave sa podavaju prihlasky na VS a ja uz dlhsie uvazujem nad studovanim informatiky na FMFI. Ale neviem sa rozhodnut ci odbor "aplikovana informatika" alebo "informatika" .. a chcel by som sa spytat co znamena ze je odbor informatika teoreticky.. ci je to len kvoli tomu ze je tam viac matematiky a tak alebo sa budem musiet biflit naspamat nejake definicie poucky a pod.. a este by som sa chcel spytat ako je to so "sitom" na tychto dvoch odboroch.. Dakujem
a, 18.02.2012 23:22
Re DH: Re DH: 'Teoretickejsi' znamena, ze je tam viac matiky a ze informaticke predmety su viac orientovane na principy fungovania ako na aktualne technologie; hlavna myslienka je, ze ked rozumies, ako veci funguju, tak novy pristup sa uz bez problemov sam naucis.
Co sa tyka tej matiky tak v prvom roku je na inf 15+15 kreditov a na aplikovanej 12+12, co je minimalny rozdiel, ale na inf je matika o poznanie tazsia. V druhom roku na aplikovanej uz ziadna matika povinna nie je, na inf je to dokopy 6 kreditov + ale v oboch pripadoch je matika v blokoch; pozri si studijne programy tu: http://fmph.uniba.sk/index.php?id=287
V skratke, na inf potrebujes aspon trochu pozitivny vztah k matike, pricom nie je rozhodujuce, ako dobre ju vies - aj ked ti nejak super nejde, ale chces, tak to dozenies, len budes musiet viac makat.
DH, 19.02.2012 13:14
Re a: Vdaka za odpoved .. no uz som podal prihlasku na informatiku .. matiku mam celkom rad
Ale este by ma zaujimalo kolko ludi na tomto odbore povyhadzovali .. ci mam vobec sancu sa udrzat :)
Tom, 25.04.2012 22:35
Re DH:
Čauko.
Som študent prvého ročníka informtiky na FMFI a musím povedať že štúdium je tu fakt skvelé :)
Ak ťa baví a ide ti matika, tak sa ti to určite oplatí vyskúšať. Štúdium je oveľa náročnejšie ako na aplikovanej informatike, ale prinajhoršom môžeš po prvom semestri prestúpiť, s tým že ti uznajú predmety.
Ak nie si lenivý a chceš sa veľa naučiť, určite informatika :)