Plat začínajúcich učiteľov v ČR bude 20 tisíc korún

24.06.2010 - aktuálne

Plat začínajúcich učiteľov v ČR bude navýšený na 20 tisíc korún českých (asi 775 eur)....

PRAHA 24. júna (SITA/MEDIAFAX) - Plat začínajúcich učiteľov v ČR bude navýšený na 20 tisíc korún českých (asi 775 eur). Médiám to vo štvrtok potvrdil predseda Vecí verejných Radek John. Peniaze pôjdu z úspor na ministerstve obrany a podľa Johna sú nutné i ďalšie škrty. "Som skutočne veľmi rád, že nám koaliční partneri vyšli v ústrety. Plat začínajúcich učiteľov tak nebude nižší ako 20 tisíc korún. Z učiteľskej profesie sa opäť stane zamestnanie, kam môžu prichádzať tí najlepší," uviedol vo štvrtok John a dodal: "Keby naše deti nevzdelávali odborníci, táto krajina zbankrotuje."

John tiež uviedol, že koalícia bude hľadať ďalšie úspory aj v poslaneckej snemovne. "My sme napríklad jasne ukázali, že za verejnú dopravu budeme platiť. A pre poslancov máme i ďalšie Jóbove zvesti, tie sa týkajú napríklad poslaneckých náhrad," uviedol predseda Vecí verejných. Škrty je podľa neho potrebné urobiť čo najskôr, kým si nováčikovia snemovne na svoje výhody nezvyknú.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

24.06.2010, Plat začínajúcich učiteľov v ČR bude 20 tisíc korúnPočet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Thu, 25 Apr 2024 12:44:04 GMT - Vytlačené zo stránky www.jobagent.sk - ponuky práce online