Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Vodiči autobusov zarábajú priemerne 700 eur v hrubom

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Vodiči autobusov zarábajú priemerne 700 eur v hrubom

25.05.2010 - aktuálne

Vodiči autobusov na Slovensku majú v súčasnosti priemerný hrubý plat 700 eur mesačne...

BRATISLAVA 25. mája (SITA) - Vodiči autobusov na Slovensku majú v súčasnosti priemerný hrubý plat 700 eur mesačne. Oproti minulému roku, keď ich mzda dosahovala priemerne 684 eur, je to viac o 2 %. Vlaňajšie platy šoférov vzrástli medziročne o 4 %. Ako ďalej vyplýva z kontinuálneho platového prieskumu Merces.sk, vodiči v bratislavskom kraji zarábajú oproti celoslovenskému priemeru o 16 percent viac, a to 821 eur. Vodiči v banskobystrickom a prešovskom kraji zarábajú skoro o dvesto eur menej, čo je o 11 percent pod slovenským V roku 2008 predstavovala priemerná mzda vodičov autobusov 655 eur a oproti roku 2007, keď dosahovala 634 eur, bola vyššia o 3 %.

"Vodiči, ktorí uvádzajú, že sú zamestnancami niektorej spoločnosti SAD, tvorili za posledný rok štvrtinu respondentov spomedzi vodičov,“ povedal projektový manažér platového prieskumu Merces.sk Miroslav Dravecký. Priemerné platy sú počítané za všetkých vodičov, aj takých, ktorí pracujú v iných dopravných spoločnostiach ako Slovenská autobusová doprava alebo mestská hromadná doprava.

Odmeny a provízie dostáva k základnému platu sedem percent vodičov zapojených do prieskumu. Z nefinančných benefitov najčastejšie respondenti uvádzali, že im zamestnávatelia poskytujú príspevok na dôchodkové sporenie. Uviedlo to 30 percent vodičov. Príspevok na vzdelávanie priznalo 20 % a poskytovanie nápojov na pracovisku zadarmo 16 % vodičov. Flexibilný pracovný čas a príspevok na zdravotné poistenie uviedlo po 9 % vodičov, príspevok na stravu nad rámec zákona dostáva 8 % autobusárov.

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

25.05.2010, Vodiči autobusov zarábajú priemerne 700 eur v hrubomPočet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 43