Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Mzdy na Slovensku klesli, v rámci celej EÚ vzrástli

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Mzdy na Slovensku klesli, v rámci celej EÚ vzrástli

17.03.2010 - aktuálne

Náklady na pracovnú silu v SR sa vo štvrtom kvartáli medziročne zmenšili o 0,7 %, v rámci celej Európskej únie o 2,4 % vzrástli. Mzdy na Slovensku klesli o 0,3 %, v rámci EÚ o 2,2 % vzrástli....

BRATISLAVA 17. marca (SITA) - Hodinová cena práce v eurozóne v štvrtom kvartáli minulého roka medziročne vzrástla o 2,2 % a v celej Európskej únii sa zväčšila o 2,4 %. Na Slovensku však v štvrtom kvartáli hodinové náklady na pracovnú silu medziročne klesli o 0,7 %. Mzdy sa znížili o 0,3 % a ostatné náklady sa zmenšili o 2,3 %. Vyplýva to z údajov, ktoré v stredu zverejnil štatistický úrad EÚ Eurostat. V rámci eurozóny rástli aj mzdy, a to o 2 %, aj ostatné náklady na prácu a to o 2,7 %. V rámci EÚ mzdy vzrástli o 2,2 % a ostatné náklady o 3 %.

Hodinová cena práce v rámci eurozóny sa v štvrtom kvartáli medziročne zvýšila o 1,4 % v priemysle, o 3,7 % v stavebníctve a o 2,4 % v službách. V rámci EÚ cena práce v priemysle vzrástla o 1,9 %, v stavebníctve o 3,1 % a v službách o 2,5 %. Najviac cena práce medziročne vzrástla v Bulharsku (11,3 %), Rakúsku (6,5 %), Poľsku (5,7 %), Českej republike (5,4 %) a v Rumunsku (5,2 %). Náklady na pracovnú silu najvýraznejšie medziročne klesli v Litve (-10,8 %), Estónsku (-5,8 %), Lotyšsku (-5,6 %) a v Slovinsku (-3,6 %).

© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

17.03.2010, Mzdy na Slovensku klesli, v rámci celej EÚ vzrástliPočet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 71