Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Maďarská hrubá mzda sa medziročne zvýšila o 0,7 %

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Maďarská hrubá mzda sa medziročne zvýšila o 0,7 %

17.11.2009 - aktuálne

Tempo medziročného rastu priemernej hrubej mzdy v Maďarsku sa v septembri zrýchlilo na 0,7 % z augustových 0,6 %...

BUDAPEŠŤ 17. novembra (SITA, Reuters) - Tempo medziročného rastu priemernej hrubej mzdy v Maďarsku sa v septembri zrýchlilo na 0,7 % z augustových 0,6 %. Pod mierne zrýchlenie rastu sa podpísalo zvýšenie odmien v súkromnom sektore, uviedol v utorok maďarský štatistický úrad. Rast hrubých miezd súkromného sektora bez zarátania prémií, ktorý pozorne sleduje centrálna banka pri nastavovaní úrokových sadzieb, sa však v septembri spomalil na 4,1 % zo 4,8 % v auguste. Medziročný rast miezd v súkromnom sektore v auguste predstavoval 4,3 % oproti augustovým 3,6 %.

"Hrubé mzdy v súkromnom sektore mierne vzrástli vďaka tomu, že prémie, ktoré boli vyplatené minulý rok v auguste, boli tento rok preložené na august, čo vylepšilo medziročný výsledok," uviedla predstaviteľka štatistického úradu Erzsebet Eperjesi.

Mzdy vo verejnom sektore poklesli v septembri medziročne o 7,4 % v porovnaní s augustovým medziročným poklesom na úrovni 6,5 %.

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

17.11.2009, Maďarská hrubá mzda sa medziročne zvýšila o 0,7 %Počet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 48