Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Maďarské hrubé mzdy sa v júli medziročne zvýšili o 1,4 %

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Maďarské hrubé mzdy sa v júli medziročne zvýšili o 1,4 %

17.09.2009 - aktuálne

Reálna mzda obyvateľov Maďarska sa za prvých sedem mesiacov roka medziročne znížila o 2,1 %, v júli dosiahol priemerný plat v maďarskej ekonomike 124 401 HUF....

BUDAPEŠŤ 17. septembra (SITA, Reuters) - Priemerná hrubá mesačná mzda v Maďarsku vzrástla v júli medziročne o 1,4 % po tom, čo sa v júni zvýšila o 1,1 %. Informoval o tom vo štvrtok maďarský štatistický úrad. Mzdy vo verejnom sektore sa v júli znížili medziročne o 5,9 %, čím sa prepad z júnových 9,7 % zmiernil. Rast miezd v súkromnom sektore sa z júnových 5,9 % spomalil na 4,7 %.

"Pokles o 5,9 % stále predstavuje vo verejnom sektore značné spomalenie, ktoré je výsledkom zníženia pravidelných odmien v tomto roku," povedala štatistička Erika Molnarfi. Hrubé mzdy súkromného sektora bez zarátania prémií, ktoré sleduje pozorne aj centrálna banka pri nastavovaní úrokových sadzieb, sa v júli zvýšili o 4,6 %. Reálna mzda obyvateľov Maďarska sa za prvých sedem mesiacov roka medziročne znížila o 2,1 %. V júli dosiahol priemerný plat v maďarskej ekonomike 124 401 maďarských forintov (HUF). 

(1 EUR = 269,84 HUF)

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

17.09.2009, Maďarské hrubé mzdy sa v júli medziročne zvýšili o 1,4 %Počet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 55