Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Maďarské hrubé mzdy v júni medziročne vzrástli o 1,1 %

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Maďarské hrubé mzdy v júni medziročne vzrástli o 1,1 %

19.08.2009 - aktuálne

Mzdy vo verejnom sektore medziročne klesli o 9,7 % po májovom poklese o 0,7 %, mzdy v súkromnom sektore medziročne vzrástli o 5,9 % po májovom prírastku o 5,3 %...

BUDAPEŠŤ 19. augusta (SITA, Reuters) - Hrubé mzdy v Maďarsku v júni medziročne vzrástli o 1,1 % po tom, ako sa v máji zvýšili o upravených 2,9 %. Pod spomalenie tempa medziročného rastu sa podpísali nižšie odmeny vo verejnom sektore, uviedol v stredu maďarský štatistický úrad. Rast miezd medziročne spomalil tretí mesiac po sebe. Maďarsko, ktoré získalo od Medzinárodného menového fondu úver v objeme 25,1 mld. USD, zaviedlo platové stropy pre zamestnancov verejnej správy v snahe udržať rozpočtový deficit pod hranicou 3,9 % hrubého domáceho produktu, k čomu sa zaviazalo v rámci dohôd o medzinárodnej finančnej pomoci.

Mzdy vo verejnom sektore klesli v júli medziročne o 9,7 % po tom, ako sa v máji znížili o 0,7 %, kým v súkromnom sektore sa mzdy zvýšili o 5,9 % v porovnaní s prírastkom o 4,3 % v predchádzajúcom mesiaci. Hrubé mzdy v súkromnom sektore po vylúčení odmien, ktoré centrálna banka zvyčajne zohľadňuje pri stanovovaní úrokových sadzieb, vzrástli v júli o 5,6 % po tom, ako sa v máji zvýšili o 5,3 %. 
(1 EUR = 1,4101 USD)

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

19.08.2009, Maďarské hrubé mzdy v júni medziročne vzrástli o 1,1 %Počet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 155