Úvodná stránka / Aktuálne spravodajstvo / Rast miezd v Maďarsku sa v apríli spomalil

V článkoch hľadať slová:
 

Okruhy článkov


Horúce ponuky práce

Rast miezd v Maďarsku sa v apríli spomalil

19.06.2009 - aktuálne

Hrubé priemerné mzdy v apríli v krajine medziročne vzrástli o 3,5 % po tom, ako sa v marci zvýšili o 4,3 %...

BUDAPEŠŤ 19. júna (SITA, Reuters) - Rast miezd v Maďarsku sa v apríli spomalil vzhľadom na menší počet pracovných dní a v dôsledku toho, že rozšírenie programu verejnoprospešných prác znížilo priemerné zárobky vo verejnom sektore. Hrubé priemerné mzdy v apríli v krajine medziročne vzrástli o 3,5 % po tom, ako sa v marci zvýšili o 4,3 %. V piatok o tom informoval maďarský štatistický úrad (KSH). Vo verejnom sektore sa mzdy medziročne zmenšili o 0,9 % po tom, ako v marci klesli o 0,6 %. V súkromnom sektore sa mzdy v apríli zvýšili o 5,3 % po marcovom raste o 6,3 %.

"V porovnaní s marcom sa tempo rastu miezd spomalilo, ale je to spôsobené hlavne vplyvom počtu pracovných dní," povedala Erika Molnarfiová z KSH. "Apríl mal o dva pracovné dni menej ako vlani," uviedla. Priemerné mzdy vo verejnom sektore klesli pre to, že v apríli bolo v rámci programu verejnoprospešných prác zamestnaných o 20 tisíc ľudí viac. Reálne mzdy v Maďarsku sa počas prvých štyroch mesiacov tohto roka medziročne zmenšili o 2,2 %.

© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.





Diskusia k článku

19.06.2009, Rast miezd v Maďarsku sa v apríli spomalilPočet príspevkov: 0

Vstup do diskusie >>

Tento projekt vám bude nápomocný, ak ste hľadali: práca, profesia, brigády, voľné pracovné miesta, úrad práce, ponuky práce, trh práce, personálne agentúry.

Ponuky práce |  Profesie |  Popisy profesií |  Platy a benefity |  Práca v IT |  Práca v obchode |  Slovník |  Bio obchod |  Ochrana osobných údajov


© 2005-2024 JOBAGENT.SK, s.r.o. Všetky práva vyhradené. 56